Moja životna priča...

Poslovni trener, poduzetnik, sportaš i nepokolebljivi optimist koji vlastitim primjerom pomaže da postaneš osoba kakva želiš biti.

Bilo da ste o meni čuli od prijatelja ili kolega kojima vjerujete ili ste slučajno naletjeli na neki od mojih videa, članaka ili drugih objavljenih materijala, drago mi je da ste ovdje.

Nisam rođeni poduzetnik, ali mi je život rano odlučio nametnuti poduzetništvo kao izazov koji sam prihvatio. Još ne tako davne 2005. godine, bio sam bezbrižan dječak koji je sigurno kročio putem ka profesionalnom bavljenju nogometom. Tada se na tom putu nije naziralo ništa osim obećavajuće sportske karijere koju su pratili skauti velikih klubova, a podržavao moj otac, moj tada najveći poticaj i oslonac. 

Početkom 2006. godine sve se promijenilo u trenu. Nesretni događaj odnio mi je jednu od najvažnijih osoba u životu, ali i život koji sam poznavao, karijeru u koju sam uložio godine rada i truda. Život me odlučio usmjeriti na neki drugi put, vratio me u Hrvatsku. Uspješni mladi bezbrižni sportaš kojem je jedini zadatak bio savjesno učiti i trenirati, preko noći je postao mladi muškarac u nepoznatom okruženju, bez onoga što je do tada značilo sigurnost i stabilnost. Vremena za samosažaljevanje nije bilo, a odustajanje nije bilo opcija. S majkom sam nastavio tamo gdje je otac stao i uz njezinu podršku dokazao da se sve može, ako to zaista želiš. 

 

Iako živim i radim u Dubrovniku, gdje je turizam izvor prihoda i interesa mnogima, unatoč završenom formalnom obrazovanju upravo u tom području, turizam nikada nije bio moj primarni interes. Sport je i dalje bio moj život, zdrav način života moji izbor, a poduzetništvo je postalo moj put. Učio sam i radio, skupljao znanja i iskustva, pokušavao uskladiti različite interese. I ako pogledam unatrag, kad govorim o poslovanju, možda je najveći problem koji me na tom putu pratio bio upravo shvatiti i prihvatiti koji će od mojih brojnih interesa biti ono čime ću se baviti u životu. Lakše je postalo kada sam shvatio da je neobična kombinacija mojih interesa upravo moja snaga, moć i neiscrpni izvor energije, a ne moj problem. Prestao sam očekivati da ću se uklopiti u konvencionalna mjerila i odlučio biti upravo ono što jesam – sportaš, ljubitelj zdravog života, odgovoran obiteljski čovjek, prodavač, mentor,  poslovni trener i uspješni poduzetnik. Sve to! I sve s istim ciljem i istim motivom – vlastitim primjerom pokazati i pomoći drugima da uspješno rade ono što vole i da postignu što i ja, unatoč preprekama na putu.

 

Često mi govore da je teško moje godine spojiti s iskustvom koje imam. I u pravu su, u malo godina skupio sam znanje i iskustvo kojim se rijetko mogu pohvaliti i mnogo stariji kolege. Za to je zahvalan moj karakter i neumorna priroda, ali i brojni mentori koji su bili uz mene na tom putu. Uz podršku je uvijek lakše. Oduvijek sam težio istraživanju nečeg novog. Prvi susreti s poduzetništvom i prodajom otkrili su mi interes za istraživanjem ljudskih potencijala u vrijeme digitalne tehnologije. Strast za životom, ljudima, prirodom, psihologijom i biznisom, naizgled različiti interesi, tjerali su me da pokušam spojiti sve to. I uspio sam! Negdje u tom procesu, kroz rad na sebi, ali i s ljudima, kroz učenje od drugih, ali i odgovaranje na njihova pitanja, otkrio sam da volim prenositi znanje, dijeliti naučeno, pomagati poduzetnicima da izgrade uspješne poslovne prilike i skaliraju uspješne poslove. 

 

Sve što znam, uključujući i svoje životno iskustvo, emocionalno-psihološka shvaćanja o poslovanju i životu, strategije za poslovanje i prodaju, ugradio sam u svoje programe i projekte kako bi pomogao da vaš put ka uspjehu bude što kraći i jednostavniji. Smatram da su tradicionalna pravila o učenju i uspjehu tu su da bi ih se kršilo, pa dokažimo skupa da su, neovisno o formalnom obrazovanju, pametno stečeno znanje i kvalitetni kontakti ključ uspješnih poduzetnika današnjice. 

Kontaktirajte me

Follow Me